Zeynep Soykan / 700 Puan

Sendika aidatı ne kadar ?

Sendika aidatı ne kadar ? 2023 yılı 4D daimi iÅŸçi statüsünde çalışan iÅŸçi arkadaÅŸlar her kurumda farklı oranda maaÅŸ yansıdığı için ve farklı sendikaların yetkisinde sözleÅŸme olduÄŸu için aylık kesilen aidat ücreti farklı olacaktır. Fakat GeçtiÄŸimiz senelerde olduÄŸu gibi iÅŸçinin isteklerine kulak veren ve her zaman iÅŸinin yanında olan Türkiye saÄŸlık iÅŸçileri sendikası yetkili olduÄŸu kurumlarda bir günlük yevmiye miktarının %80 ini iÅŸçiye aidat olarak yansıtıyor.

Türkiye saÄŸlık iÅŸçileri sendikası %20 aidat indirimi ile iÅŸçi arkadaÅŸlarımıza mali konuda destek saÄŸlamış oluyor.
DiÄŸer yetkili sendikalar ise %100 bir günlük yevmiye miktarı kadar aidat kesintisi yapıyor.

2024 yılında yine aynı ÅŸekilde SaÄŸlık iÅŸ Sendikası bir günlük yevmiye miktarının %80 ini almaya devam edecek. Muhtemel ÅŸuanki rakamları göz önünde bulundurursak günlük yevmiye 1150 tl olması halinde aidat kesintisi 920 tl olacaktır.