4D Sürekli işçi görevde yükselebilir mi?

Soru & Cevap

4D Sürekli işçi görevde yükselebilir mi? Daimi işçiler bulundukları kurumlarda sendikanın yapmış olduğu iş sözleşmesi hükümlerine göre birimlerinde görevlendirme usulü ile çalışabilir. Örnek güvenlik görevlisi grup sorumlusu veya birim sorumlusu olarak görevinde yükselebilir.Fakat bu durum sadece kurumun insiyatifinde olarak mümkündür. Temizlik personeli, hasta bakıcı, veri giriş ve teknik bakım statüsünde çalışan 4d'li bütün personeller için geçerlidir.

4D işçileri doğrudan görevde yükselme veya görev değişikliğine yapması mevzuata göre mümkün değil.
Kanun hükmünde kararname ile kadroya geçen işçilerin görevde yükselmesi için statü değişikliği ile önünün açılması gerekir. İlerleyen zaman içerisinde kanun değişikliği ile bu durum işçinin lehine olabilir. Sürekli işçilerin sendika ile kurum arasındaki yapmış olduğu toplu iş sözleşmelerinde bu konular ile alakalı değişiklikler olsa bile mevzuat gereği bu durumun önü kapatılmıştır.