Admin / 700 Puan

Yol izni kaç gün ?

Yol izni kaç gün ? 4D daim için kadrosunda çalışan işçiler yol izni Hakkını gerekli bilgileri ve belgeleri kurumuna ibraz ettikten sonra yasal olarak bu hakkını kullanabilir.

iş Kanununa göre yıllık ücretli izinleri işyerinin kurulu bulunduğu bölgeden başka bir yerde geçirmek isteyen 4d li işçiler kurumdan istemde bulunmaları halinde ve bu hususu belgelendirmek kaydı ile gidiş ve dönüşlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere işveren toplamda 4 güne kadar ücretsiz izin vermek zorundadır.İşveren işyerinde ücretli izinlerinizi gösterir izin kayıt belgesi tutmak zorundadır.

Bazı kurumlar Bu hakkı gözetmeyebilir bu durumda ise dilekçe yazın cevap verilmez ise üst üste 3 dilekçe sonrası çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına bildirim yaparak hakkınızı arayabilir sendika aracılığı ile de resmi bildirim yapabilirsiniz.Sonuç itibariyle bu sizin hakkınızdır fakat sözlü olarak değil yazılı olarak dilekçe ile isteklerinizi talep edin. Örnek izine çıkmadan 1 ay önceden dilekce ile durum bildirimi yapın. İzin hakkınızı kullanın ve geldikten sonra yol izninizi talep edin. Mutlaka ücretli izin km dikkate alınarak gün olarak sizlere eklenecektir.