Admin / 700 Puan

Yol izni kaç gün ?

Yol izni kaç gün ? 4D daim için kadrosunda çalışan iÅŸçiler yol izni Hakkını gerekli bilgileri ve belgeleri kurumuna ibraz ettikten sonra yasal olarak bu hakkını kullanabilir.

iÅŸ Kanununa göre yıllık ücretli izinleri iÅŸyerinin kurulu bulunduÄŸu bölgeden baÅŸka bir yerde geçirmek isteyen 4d li iÅŸçiler kurumdan istemde bulunmaları halinde ve bu hususu belgelendirmek kaydı ile gidiÅŸ ve dönüÅŸlerinde yolda geçecek süreleri karşılamak üzere iÅŸveren toplamda 4 güne kadar ücretsiz izin vermek zorundadır.Ä°ÅŸveren iÅŸyerinde ücretli izinlerinizi gösterir izin kayıt belgesi tutmak zorundadır.

Bazı kurumlar Bu hakkı gözetmeyebilir bu durumda ise dilekçe yazın cevap verilmez ise üst üste 3 dilekçe sonrası çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına bildirim yaparak hakkınızı arayabilir sendika aracılığı ile de resmi bildirim yapabilirsiniz.Sonuç itibariyle bu sizin hakkınızdır fakat sözlü olarak deÄŸil yazılı olarak dilekçe ile isteklerinizi talep edin. Örnek izine çıkmadan 1 ay önceden dilekce ile durum bildirimi yapın. Ä°zin hakkınızı kullanın ve geldikten sonra yol izninizi talep edin. Mutlaka ücretli izin km dikkate alınarak gün olarak sizlere eklenecektir.