Beyza Köksal / 360 Puan

Hangi işçi sendikasına üye olmalıyım?

Soru & Cevap

Hangi iÅŸçi sendikasına üye olmalıyım? 4D daimi sürekli iÅŸçi kadrosunda çalışan arkadaÅŸlar 2015 yılından itibaren sendikalar arasında git gel yapıyoruz. Son olarak iÅŸ kolumuz deÄŸiÅŸtiÄŸi için önce öz saÄŸlık iÅŸ yetkili iken sonrasında saÄŸlık iÅŸ sendikasına geçmek zorunda kaldık.

Öz saÄŸlık sendikası tarafından yüzdelik dilimleri ile birlikte geriye dönük alacaklarımızdan davayı kazandığımız halde feragat etmek zorunda kaldık ve avukat ücretini de cebimizden ödedik.
Ä°ÅŸ kolları ayrılmadan önce her birimin kendine özel Sendikası bulunduÄŸu için karmaşık olarak haklar elde ediliyordu. SaÄŸlık çalışanları olarak tek bir çatı altında toplandığımız günden itibaren urum olarak toplu bir ÅŸekilde SaÄŸlık iÅŸ sendikasına geçtik. Yaklaşık 2 yıldır SaÄŸlık iÅŸ sendikasındayız. Asgari ücrete düÅŸen aylık maaşımız ilk anlaÅŸma ile azda olsa toparlandı fakat anlaÅŸma maddeleri iÅŸçiden yana bir çok hakları getirdiÄŸi için ücret geriden gelsede insanları memnun eder hale geldi.
2. AnlaÅŸma daha bitmeden ücret konusunda asgari ücretin üstüne çıktık elbet yeni anlaÅŸmada da fark olarak hak ve ücret zammı alacağız.
Bu baÄŸlamda bir sendika bizlere kazanılmış hakları kaybettirirken diÄŸer sendika kaybettiÄŸimiz haklar üzerinden yeni haklar elde ederek bizleri olumlu yönde kazanımlar saÄŸlıyor. Bu nedenle saÄŸlık iÅŸ sendikası ile bütün arkadaşımız ile devam ediyoruz. Zaten iyi malın reklamı olmaz iÅŸçiler hangi sendikanın neler yaptığını çok iyi biliyor.