4D Daimi sürekli işçi rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

İşçi Hakları

4D Daimi sürekli işçi rapor alınca maaş kesintisi olur mu? Sürekli işçinin çalışmış olduğu kurum ile SGK'nın anlaşması var ise işçinin maaşından kesinti yapılmaz. Fakat kurum SGK ile bir anlaşma yapmamış ise işçinin maaşından kesinti yapılır ve işçi SGK dan ücretin belirli kısmını geri alır.
4d Daimi işçi statüsünde çalışan işçilerin yetkili sendikaların ve kurumların yapmış olduğu anlaşmalar gereği birçok kurumda işçilerden ücret kesintisi yapılmıyor. Bu bağlamda net bir şekilde işçi rapor alınca maaş kesintisi yapılır veya yapılamaz demek doğru olmaz. Yetkili sendikanız veya temsilcileriniz ile iletişime geçerek daha sağlıklı bilgi alabilirsiniz.