Selma köleoğlu / 20 Puan

Hasta karşılama ve yönlendirme görev tanımı nedir?

Hilal Yıldırım / 0 Puan

Sağlıkçı olarak çalışmıyorsanız yapmanız gereken kişiler size soru sorduğu zaman onları yönlendirmek.

Beyza Köksal / 360 Puan

4d daimi işçi statüsünde çalışan sekreter (veri giriş) veya temizlik personelleri bir çok hastanede acil önlerinde hasta karşılama görevlisi olarak çalışıyor. Belirli bir görev tanımı olmadığı gibi böyle bir görev ifade etmek doğru olmaz. Fakat öncelikle bulunduğu yere gelen hasta ve hasta yakınlarına hastane içi ile alakalı bilgi verir, hastanın nereye gideceğine, nereden giriş yapacağına, elinde evrak varsa nereye götüreceğine, elindeki numuleri nereye teslim edeceğine kısaca hastaneye gelenleri yönlendirmek amaçlı görev yapan kişilerdir. Fakat Hasta karılama görevlisi eğer bir sağlıkçı ise yani att paramedik görevlisi hastayı nakletme işi ile birlikte hastanın tedavisine yardımcı olur. Normal olarak kurum tarafından sadece hasta karşılama yani danışma hizmeti veren kişiler ise sadece yönlendirme konusu ile ilgilenir. Bulunduğunuz kurumdan bilgi almak için mutlaka personel şefliğine yazarak sizden istenilenleri yazılı olarak tebliğ ettirin. Aksi halde yaşadığınız sorun sizleri olumsuz etkileyebilir.

SamsunSporLu / 20 Puan

Merhabalar hasta karşılama paramedik olarak mı ? yoksa normal danışma hizmeti sağlayan personel olarak mı ? soruyorsunuz