Aile ve sosyal hizmetler çalışanları sizce ne durumda ?

Aile ve sosyal hizmetler çalışanları sizce ne durumda ? Türkiye sağlık işçileri sendikası dışında olan bir çok 4D daimi işçi kadrosunda çalışan personel arkadaşlar birimleri ne olursa olsun hem ücret hemde sosyal haklardan muzdarip.

Her ne kadar sendika özgürlüğü olmuş olsa da devletin destek vermediği bir sendikada olan işçilere her türlü yıldırma politikası uygulandığı için bu durum devam etmektedir.

Çözüm arayan işçilerin en güvendiği sendika Türkiye Sağlık işleri Sendikası olarak ortaya çıkıyor. Fakat işçi arkadaşlar bulundukları kurumdaki sorunları üye olsun veya olmasın bulundukları il ilçe de bulunan sendika yetkilileri ile görüşüp hareket ederse daha doğru hareket etmiş olur.

Bunun en güzel örneğini Tokat Gaziosmanpaşa üniversitesi sağlık iş sendikası Şubesi ile bir hareket ederek yetkili sendika oldu ve işçilere gerçek hizmeti vermek için birlikte mücadeleye başladı.

İşçi arkadaşlara tek tavsiyem bulundukları kurum hangisi olursa olsun Türkiye sağlık işçileri Sendikası şubesinde bulunan başkanla mutlaka görüşürsünler.

2023 yılı itibariyle son dönemde sağlık iş sendikasına üye olan aile ve sosyal hizmetler çalışanları yetkili sendikasını değişerek kazanım elde etmeyi hedefliyor.