Admin / 700 Puan

Kadrolu işçi memur olabilir mi ?

Kadrolu işçi memur olabilir mi ? 4D daimi işçiler içerisinde en çok sağlık iş kolunda çalışan hemşire , paramedik, radyoloji çalışanları memurluğa geçmek istiyor.

Merak edilen konuların başında aynı kurumda aynı işi yapan fakat farklı statüde olan kişilerin hem parasal hemde sosyal haklar konusundaki eşitsizliğin ne zaman düzeltileceği.

Örnek verecek olursak hemşire, paramedik, Att, radyoloji, teknisyen ve teknikerler hem memur hemde 4d Daimi işçi kadrosunda çalışıyor. Aynı kurumda aynı iş farklı haklar olması eşitsizlik ve düzensizliği ortaya çıkarıyor.

4D Daimi işçi olarak çalışan bir hemşire memur olabilir. Geçiş süreciyle alakalı 2 seçenek verecek olursak Kpss veya kurumda çalışan 4D işçilerinin kurum tarafından doğrudan memur yapılması sadece kurumun insiyatifinde olabilir.

Genel olarak sözleşmeli işçi doğrudan iş kolu değiştirilip memur olamadığı gibi birimi de değiştirilemez.

Bu durum işçi ve işveren arasındaki anlaşma ile çözüme kavuşacak bir konudur. Doğrudan geçiş söz konusu değildir.Fakat kpss sonucunda atama ile memurluğa geçiş mümkündür.

Hilal Yıldırım / 0 Puan

4D işçisi memur olamaz diye bir kural yok fakat yolları var. KPSS ile atama yapabilir. Çalışmış olduğu kurum memur isterse işçiyi alır memur yapar fakat artık kpss aranmakta