Arzu Özkan / 2460 Puan

Notice: Undefined variable: esask in /home/iyikotuy/saglikissendikasi.com/Icerikdetay.php on line 296

Aile ve sosyal hizmetler gece zammı neden düşük?

İşçi Şikayet

Aile ve sosyal hizmetler gece zammı neden düÅŸük? 4d daimi sürekli iÅŸçi statüsünde çalışan personelin %2 gece zammı sözleÅŸmesi gereÄŸi yetkili sendikanın bu oranda anlaÅŸma yapmış olması ile kazanılmış bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Oranın düÅŸük olması Yetkili Sendika ile kurum arasındaki anlaÅŸma gereÄŸidir.Fakat bilinmesi gereken konu gece zammı kim tarafından elde edilmiÅŸ bir hak ve kimler yararlanıyor.
Türkiye saÄŸlık iÅŸçileri sendikası geçmiÅŸ dönemlerde kazanılmış haklar doÄŸrultusunda sözleÅŸmelerine gece zammı ilave ederek iÅŸçilerine bu hak doÄŸrultusunda maaÅŸlarına ek olarak sosyal ücretler almaya hak kazanmıştır.
Bu doÄŸrultuda bir çok kurumda ve en önemlisi üniversite hastanelerinde %25 ve %35 gece zammı ile ÅŸuanda yetkili olduÄŸu kurumlarda ve daha önce kazanılmış hak olarak elde ettiÄŸi kurumlarda farklı sendikalar olsa da bu haklardan iÅŸçilerin yararlanmasını saÄŸlamış oldu.
Aile ve sosyal hizmetler Çalışanları ilerleyen zaman içerisinde kaybettiÄŸi hakları ve üzerine elde edeceÄŸi hakları saÄŸlık iÅŸ sendikası ile elde edeceÄŸini bilmesi gerekir. Sendika seçimi ile birlikte sürekli iÅŸçilerin birlik olması ve bu birlik ile hareket etmesi amaçlarına daha hızlı ulaÅŸmasının saÄŸlayacaktır.