Toplu iş sözleşmesi iptal edilir mi ?

Toplu iş sözleşmesi iptal edilir mi ? 4d daimi sürekli işçi anlaşmaları Yetkili Sendika ile çalışmış olduğu kurum arasında imzalanır ve toplu iş sözleşmeleri iptal edilemez.

Kanun gereği toplu iş sözleşmesini yapan işçiler adına taraf sendika ile işveren arasında ek protokoller ile toplu iş sözleşmesi güncellenir. Güncelleme sonrasında yeni haklar elde edilmiş olur. Ek protokolün imzalanması kazançların arttırılmasını sağlar .
Toplu iş sözleşmesinin iptal olabilmesi için işçilerin bağlı olmuş olduğu Yetkili Sendika işveren ile anlaşarak sözleşmenin iptali için imza atması gerekiyor. Fakat hiçbir sendika sözleşmenin iptali içinde böyle bir imza atmaz.
 Toplu iş sözleşmesinin iptal edilmesi söz konusu olmadığı gibi karşılıklı iki tarafın da iptal Anlaşması ile bu sözleşmenin iptal olabileceğini söyleyebiliriz.