Kçp ne zaman imzalanacak ?

Soru & Cevap

Kçp ne zaman imzalanacak ? 4d daimi sürekli işçilerin toplu iş sözleşmeleri Mayıs ayı itibariyle devam ediyor. 01.01.2023 yılında Toplu iş sözleşmesi bitecek olan kurumların yeni anlaşmaları seçim öncesi bitmesi bekleniyor.
9 Mayıs salı günü Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı tarafından sendikalara sunulacak olan son teklifin değerlendirilip imzaların atılması bekleniyor.

( Kçp ) Kamu çerçeve protokolü toplu iş sözleşmesi imzalandıktan sonra Yetkili sendikalar devam eden toplu iş sözleşmelerini tamamlamak için kurumlar ile görüşmelerine devam ederek kısa sürede anlaşmalarını tamamlamaya çalışacaklar.
Kçp imzalandıktan sonra Tühis görüşmeleri devam edenler veya ek protokol yapmaya hazırlanan sendikalar yeni sözleşme de yer alan parasal konularda mutabık kalmaları durumunda toplu iş sözleşmelerini bağıtlayacaklar. Bu bağlamda en yakın zamlı maaşın Haziran 15 inde hesaplara yatırılacağı öngörülmektedir.