Tazminatsız işten çıkarılan işçi ne yapmalı?

İşçi Sorunları

Tazminatsız işten çıkarılan işçi ne yapmalı? 4d sürekli işçi tazminatsız işten çıkarılmış ise mutlaka zaman kaybetmeden yetkili sendikası var ise sendika aracılığıyla eğer yoksa bir iş avukatına müracaat ederek kıdem tazminatı ve diğer hakları ile dava açılabilir mi ? Açılan dava sonucu kıdem tazminatı veya diğer hakları alabilme imkanı varmı? En önemlisi süreç içerisinde neler yapılması gerektiği hakkında mutlaka bilgi alınmalı.

Sürekli işçi bütün bunları 1 ay içerisinde yasal süreyi geçirmeden mutlaka yapması gerekiyor.
Daimi işçi işten iş kanunu 25 maddesinde bulunan kurallara göre iş akdi fesh edilmiş ise (yüz kızartıcı) vb. Durumlarda kurum işçinin aleyhine ispat edici suçlardan dolayı işçi kıdem tazminatı veya diğer konularda hiç bir hak elde edemez.
Fakat diğer iş çıkışları için mutlaka yasal süre içerisinde avukat yardımı ile haklarını almaya çalışabilir.