Arzu Özkan / 2460 Puan

Notice: Undefined variable: esask in /home/iyikotuy/saglikissendikasi.com/Icerikdetay.php on line 296

işten çıkarılma sebebi sicile işler mi?

İşçi Sorunları

iÅŸten çıkarılma sebebi sicile iÅŸler mi? 4d sürekli iÅŸçi disiplin kurulu sonrası yüz kızartıcı suçlardan ceza almış ise veya doÄŸrudan adli dosyası ile sonuçlanan kararlar kurumuna ibraz edilmiÅŸ ise iÅŸ çıkışı sonrası iÅŸçiye gerekçe ve personel dosyası tebliÄŸ edilir.

Resmi olarak iÅŸten çıkarılma sebebi belirlenmiÅŸ olan iÅŸçinin farklı bir yerde iÅŸe müracaat etmesi sonrası doÄŸal olarak daha önceki referansları sorulur daha sonrasında mutlaka personel dosyası görülmek zorundadır. Bu dosyası sonrası iÅŸçinin almış olduÄŸu bütün ceza veya iÅŸ çıkışı hangi sebeple olmuÅŸ görünür. Bu tür sebepleri olan kiÅŸilerin daha sonraki süreçte iÅŸe alınma durumu daha düÅŸüktür.
Tabi her disiplin kurulu sonrası alınan cezalar sicile iÅŸlemez. Ä°ÅŸçinin bulunduÄŸu kurumda disiplin kuruluna girecek olan sendika yetkilileri tarafından durumunu tam olarak öÄŸrenebilir. EÄŸer sicile iÅŸlenecek bir durum varsa bu durumu nasıl iÅŸçinin lehine çevrilebilir veya bu durum söz konusu mu öÄŸrenebilirsiniz.