işten çıkarılma sebebi sicile işler mi?

İşçi Sorunları

işten çıkarılma sebebi sicile işler mi? 4d sürekli işçi disiplin kurulu sonrası yüz kızartıcı suçlardan ceza almış ise veya doğrudan adli dosyası ile sonuçlanan kararlar kurumuna ibraz edilmiş ise iş çıkışı sonrası işçiye gerekçe ve personel dosyası tebliğ edilir.

Resmi olarak işten çıkarılma sebebi belirlenmiş olan işçinin farklı bir yerde işe müracaat etmesi sonrası doğal olarak daha önceki referansları sorulur daha sonrasında mutlaka personel dosyası görülmek zorundadır. Bu dosyası sonrası işçinin almış olduğu bütün ceza veya iş çıkışı hangi sebeple olmuş görünür. Bu tür sebepleri olan kişilerin daha sonraki süreçte işe alınma durumu daha düşüktür.
Tabi her disiplin kurulu sonrası alınan cezalar sicile işlemez. İşçinin bulunduğu kurumda disiplin kuruluna girecek olan sendika yetkilileri tarafından durumunu tam olarak öğrenebilir. Eğer sicile işlenecek bir durum varsa bu durumu nasıl işçinin lehine çevrilebilir veya bu durum söz konusu mu öğrenebilirsiniz.