4D sürekli işçi rapor hakkı kaç gün?

İşçi Hakları

4D sürekli işçi rapor hakkı kaç gün? 4d sürekli işçinin heyet raporu dışında bir yıl içerisinde 40 günden fazla normal rapor alma hakkı yoktur. Parça parça alınan raporların toplamı 40 gündür. Bazı personel arkadaşlar bir defada 40 günü aşmamak kaydıyla diye yazılar yazmış. Eğer öyle olsa işçi sürekli rapor alır. 40 gün aşmamak suretiyle sınırsız rapor alma hakkı varmış gibi insanlara bilgi vermişler. Zaten 11 günü geçen raporlar heyete giriyor bu nedenle 11 gün üzeri rapor almak zordur.

İşçiler öncelikle rapor hakkını kullanıp sonrasında rapor hakkı kalmamış ise yıllık izini oda yoksa kurumdan mazeret iznini alabilir. Fakat sağlık sorunları nedeniyle rapor alma gereği duyan işçilere zaten heyet Raporu gerektiği kadar veriliyor. Burada önemli olan işçilerin rapor hakkının 40 gün ile sınırlı olması. Bu nedenle bu duruma dikkat etmek gerekir.