Güncel Konular
.jpeg)

.jpeg)



.jpeg)

Popüler İçerikler
Beyza Köksal
işçi işçiye küfür ederse ne olur?Sultan baran
Adana verilir Mersin alınır.Arzu Özkan
Toplu iş sözleşmesi iptal edilir mi ?Beyza Köksal
Gece çalışmak istemeyen işçi ne yapmalı?Sağlık Çalışanları
işkur Sağlık Bakanlığı işçi alımı başvurusu nasıl yapılır?
Son Yorumlar
Popüler Üyeler

Bayramda vardiya saatleri değişimi yasal mı?
Soru & Cevap
Bayramda vardiya saatleri değişimi yasal mı? 4D daimi sürekli işçinin genel tatil ve bayramlarda çalışma sistemini işveren belirler. Kanuna göre örneğin 12 saat sistemi ile çalışan işyerlerinde bayramda işveren işçileri 3 vardiyalı sistemde çalıştırabilir.
Hafta içi de 3 vardiyalı sistemde çalıştırabilir. Bunun için kanun işverene yetkiyi vermiştir. işçinin günlük ara dinlenmesi hariç 11 saatten fazla çalışması kanuna aykırıdır. Ancak 3 vardiya sisteminde 8'er saat işçiyi resmi tatil veya bayramlarda işveren çalıştırabilir.
Bayramda vardiya değişimi öncelikle ücret konusunda kurumun kar ettiği beyan edilerek işçiye uygulatılıyor. İşçi için bu durum hoş karşılanmasada kurumun insiyatifinde alınan bir karar gereği uygulatılıyor.
Fakat bazı durumlarda vardiya değişimi sonrası işçinin haftalık çalışma saati aşması halinde işçiye ödenecek ücretlerin toplu iş sözleşmeleri gereği ödenmesi gerekmektedir. Bayramda çalışan bir işçinin öncelikle gidiş gelişlerinde taşıma hizmeti işveren tarafından sağlanmaktadır. Taşıma işlemi sağlanmıyor ise işçi dilekçe ile taşıt ücretini beyan edebilir.
Vardiya değişimi sonrası Bayramda oluşabilecek BAYRAM ödemesi, fazla çalışma ve gece çalışması gibi oluşacak ekstra ücretlerin takibi yapılarak ödenmemesi halinde dilekçe ile talep edin. 1 ay içinde ödenmez ise yazmış olduğunuz dilekçeyi sayısını alarak yenileyin fakar noter ile dilekçe kuruma ibraz edin. Noter ile verilen dilekçelere cevap vermenin zorunlu olduğu gibi delil niteliği taşıması önemlidir.
İşçi olarak haklarımızı resmi yollar ile aramamız gerekmektedir.
Güncel Konular
.jpeg)

.jpeg)



.jpeg)

